Wow vilken god lax jag bjöd familjen på för ett tag sedan!
Fisken marinerades i samma smaker som kryddsmöret, lime, chili, timjan och muskot.
Lax med kryddsmör
500 g lax
marinad:
1 chili, finhackad
1 tsk timjan, torkad
1 tsk riven muskot
1 tsk socker
salt och peppar
1-2 msk lime, saften
1 msk olja
2 salladslökar, strimlade
Kryddsmör:
100 g smör
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk timjan
½-1 tsk muskot, riven
1 lime, skalet
½ tsk socker
salt och peppar
Lägg fisken på ett fat. Blanda marinaden och häll över fisken. Ställ svalt och låt marinera1 timme.
Rör samman kryddsmöret. Rulla in i bakplåtspapper och lägg in i frysen.
Lägg fisken i en ugnsform och stek i 175 grader, ca 15-20 minuter.
Vi åt ungsrostade rotsaker och lök tillsammans med limeklyftor, salladslök, smöret och fisken.
Supergott och enkelt att göra!
...och ja, vi drack rött vin. Passade bra till! :)
Idag ska vi äta en bit till av samma firre, men idag blir det andra smaker, bland annat ska vi ha kantareller som tillbehör!
/Åsa
Ser riktigt gott ut, men här hemma går muskot bort som kryddning tyvärr. Håkan är ingen fan av det alls... till Ankis stora förtret!
SvaraRaderaHa en skön helg!
Det ser riktigt gott ut. Helt i min smak. Jag blir hungrig :)
SvaraRadera