Följ min blogg med bloglovin

lördag 29 september 2012

Älgrullader med lingonbea

Nu när äntligen frysen är fylld med lite älgkött igen så passade vi på att ta fram en fin liten bit att göra rullader av. Dessa fylldes med västerbottensost och blandade örter från trädgården.
 
Det hade nog blivit ännu bättre att blanda västerbottensosten i lite färskost för nu smälte stor del av osten ur.
 
 

De blev i alla fall suveränt goda och det passade mycket bra med hasselbackspotatis och lingonbea till!
 
Lingonbea är något så knäppt som bearnaise med lingonvinäger. Det passar lika bra med vanlig bearnaise till, men det är roligt att kunna använda nyplockade lingon i maten.
 
Till detta drack vi ett, för oss, nytt vin - franska Maison Blanchard.

 
Först kändes det lite väl lyxigt att öppna den här flaskan till älgrullader, men maten blev så himla, himla supergod och vinet gjorde det inte sämre!
 
Vinet kommer från The Wine Company där man smidigt beställer sina viner och hämtar ut i ett paket på posten. Det som vi saknar är att de på sin hemsida inte har en enda rad om vad vinet passar bäst till.
 
 
Läste på en vinblogg där just detta vin bland annat beskrevs med något i den här stilen "taninerna dansar balett i gommen". :)
 
Vi är inga vinkännare, men vem vet en dag kanske vi också klarar av att beskriva vinerna så tjusigt!


Trevlig helg!

Mattias & Åsa
 

1 kommentar:

  1. Lingonbea låter spännande, kul att variera smaken lite grann!

    SvaraRadera