Veckans soppa med apelsin, fänkål och saffran blev en riktig favorit!
Väldigt fräscha smaker!
Apelsin- och fänkålssoppa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
300 g stjälkselleri
olja
½ g saffran
1 apelsin
1 l grönsaksbuljong
500 g krossade tomater
1 tsk fänkålsfrö
cayennepeppar
gräslök
turkisk yoghurt
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skiva moroten och strimla sellerin. Fräs i olja tillsammans med saffran.
Riv sklet av apelsinen och pressa ur saften.
Tillsätt tomater, buljong och skal och saft från apelsinen till de andra grönsakerna.
Stöt fänkålsfröna lite i mortel och tillsätt tillsammans med cayennepepparen.
Koka ca 15 minuter
Garnera soppan med gräslök och servera yoghurten till.
Må så gott!
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
300 g stjälkselleri
olja
½ g saffran
1 apelsin
1 l grönsaksbuljong
500 g krossade tomater
1 tsk fänkålsfrö
cayennepeppar
gräslök
turkisk yoghurt
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skiva moroten och strimla sellerin. Fräs i olja tillsammans med saffran.
Riv sklet av apelsinen och pressa ur saften.
Tillsätt tomater, buljong och skal och saft från apelsinen till de andra grönsakerna.
Stöt fänkålsfröna lite i mortel och tillsätt tillsammans med cayennepepparen.
Koka ca 15 minuter
Garnera soppan med gräslök och servera yoghurten till.
Må så gott!
Vilken spännande smakkombination, friskt, syrligt och sött - kul!
SvaraRaderaHåller med Mårtenssons spännande :)
SvaraRadera