Följ min blogg med bloglovin

tisdag 18 september 2012

Apelsin- och Fänkålssoppa

Veckans soppa med apelsin, fänkål och saffran blev en riktig favorit!
Väldigt fräscha smaker!
 
 
 
Apelsin- och fänkålssoppa

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
300 g stjälkselleri
olja
½ g saffran
1 apelsin
1 l grönsaksbuljong
500 g krossade tomater
1 tsk fänkålsfrö
cayennepeppar

gräslök
turkisk yoghurt

Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skiva moroten och strimla sellerin. Fräs i olja tillsammans med saffran.

Riv sklet av apelsinen och pressa ur saften.

Tillsätt tomater, buljong och skal och saft från apelsinen till de andra grönsakerna.
Stöt fänkålsfröna lite i mortel och tillsätt tillsammans med cayennepepparen.
Koka ca 15 minuter

Garnera soppan med gräslök och servera yoghurten till.


Må så gott!

3 kommentarer:

  1. Vilken spännande smakkombination, friskt, syrligt och sött - kul!

    SvaraRadera
  2. Håller med Mårtenssons spännande :)

    SvaraRadera
  3. thanks for posting.

    SvaraRadera