Inte vet jag,a men massor fanns det i alla fall i skogen när vi var och plockade en solig höstkväll!
Den fiffiga lingonrensaren som morfar byggt plockas fram varje höst!
Nu blir det sylt och så fryser jag undan några liter till glögg och lingon- och vit chokladbiscottis.
På förmiddagen idag kom syrran med en korg av sina egna äpplen som hon hade över!
Komplett med passersats och allt! :)
Eva och jag köpte våra hushållsmaskiner samtidigt så jag bör också ha en passersats liggande nånstans, men hon känner ju mig och anade nog att jag inte skulle ha en aning om var den är... Bra att jag fick låna den. :)
Jag brukar alltid skala och kärna ur äpplena och sedan koka dem till mos, men nu gjorde jag för första gången passerad äppelmos. Snacka om att det går snabbare när man har små äpplen!
Kladdigare, men smidigare.
Den blev god, men konsistensen blir ju en annan än vad jag är van vid. Tyvärr hann den bli lite brun.
Medan jag gjorde äppelmos gjorde Tea Lingon- och kolapaj som vi ska fika av ikväll!
/Åsa
Inte illa alls, vilken härlig matlyx! Inga lingon i vår skogar, men som tur är så kommer det en bärförsäljerska då och då till torget.
SvaraRaderaÅh, det är ju så trevligt att vara ute i skogen och plocka både bär och svamp. Särskilt när solen skiner.
SvaraRaderaSom svar på din fråga inne hos mig:
Jag körde den i matberedaren och har inget emot att det är kvar lite kärnor. Annars kan man ju ta passionsfruktsjuice istället.