Nationaldagen bjöd på sol och grillen tändes i middagstid.
Vi grillade älgkött (innanlår som skars i tunna skivor och snabbmarinerades) och majskolvar och till det åt vi en bönsallad med massor av gott i!
Vi hade även ett gott vitlökssmör och en mangosalsa till. |
Bönsallad
250 g haricots verts
250 g sockerärter
400 g bönor av olika sorter
100-200 g grillad paprika
1 röd lök
1 burk kronärtskockshjärtan
1 gäng oliver
1 gäng oliver
1/4 dl dijonmajonäs
1/4 dl olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt o peppar
ev en gnutta socker
Koka haricots verts och sockerärter mjuka i lättsaltat vatten ett par minuter. Häll av och spola dem i kallt vatten.
Skiva löken och dela ev på paprikan.
Vispa ihop dressingen och blanda med salladen.
Salladen räckte till 3-4 vuxna.
Salladen räckte till 3-4 vuxna.
Fredag och snart helg igen! Må så gott!
Härligt med alla goda grilltillbehör som dyker upp lite varstans, det kan aldrig bli för många recept i den mappen:)
SvaraRaderaTack för att du tyckte till om vårt kök, vi får se hur vi gör med den där verifieringen i bloggen...:)
Ha en finfin vecka