Följ min blogg med bloglovin

måndag 10 juni 2013

Enkelt långpannebröd med linfrön

En önskan om att baka det egna matbrödet finns alltid, men tyvärr prioriteras det inte så ofta.
Det här är dock ett enkelt långpannebröd som går snabbt att baka. Okej, degen ska fortfarande arbetas och jäsas, men det är minimal arbetsinsats.



Enkelt långpannebröd
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk sirap
1 msk salt
1 dl linfrö
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, rör jästen i mjölken tills den löst sig. Tillsätt sirap, salt, linfrö, rågsikt och vetemjöl. Arbeta degen smidig.
Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

Tryck ut degen i en långpanna. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.

Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min i 225°.


3 kommentarer:

  1. Långpannebröd är så smidigt. Det blir så mycket bröd i ett enda bak.

    SvaraRadera