För några dagar sedan skulle vi göra vårrullar!
Vi köpte rispapper och fyllde dem med glasnudlar, morötter, röd lök och mangold,
sedan in i fritösen med dem. -Men de sprack, så det var till att stänga fritösen och värma upp stekpannan istället och tillaga dem där.
Har nu i efterhand läst att de gärna spricker om man har rullat dem för hårt, sen kan det kanske ha med temperaturen i fritösen att göra också.
Vi köpte rispapper och fyllde dem med glasnudlar, morötter, röd lök och mangold,
sedan in i fritösen med dem. -Men de sprack, så det var till att stänga fritösen och värma upp stekpannan istället och tillaga dem där.
Har nu i efterhand läst att de gärna spricker om man har rullat dem för hårt, sen kan det kanske ha med temperaturen i fritösen att göra också.
Hur som helst vart de riktigt goda, vi gjorde en dippsås som vi gjorde enligt receptet nedan.
Dipsås:
1/2 dl Vatten
1/2 dl Fisksås
2 msk Limesaft
2 msk Risvinäger
1 msk Råsocker
2-5 Röda Chilifrukter
1 klyfta Vitlök
Hacka vitlök och chili. blanda ihop alla ingredienser, låt stå ett tag.
Ha en trevlig söndagskväll!
/M & Å
Jag har aldrig friterat vårrullar i rispapper. Oftast äter vi dem som de är när de är fyllda eller steker dem som ni i olja. Era ser mycket goda ut!
SvaraRaderaVi har länge sagt att vi ska prova risrullar, känns som det passar hur bra som helt nu när det är sommartider. Ser så gott ut och mat som faller oss båda i smaken.
SvaraRadera