Rabarbern är finfin nu och vi använder den till lite av varje. Häromkvällen blev det en god rabarberkompott som jag smaksatte med ingefära och kardemumma, två smakfavoriter, samt citron.
Vi åt den tillsammans med vaniljkesella som passade mycket bra till. Vi brukar inte köpa kesella, men jag förstår inte varför för det är ju väldigt gott med just vaniljkesella till olika efterrätter!
Rabarberkompott med ingefära och kardemumma
500 g rabarber
1/4 citron, skalet
1-2 msk riven ingefära
1-2 tsk kardemumma
1½ dl strösocker
Skär rabarbern i 2 centimeter långa bitar.
Tillsätt ingefära, citronskal, kardemumma och socker. Koka ihop på svag värme 15 minuter. Låt kompotten svalna och ät gärna med vaniljkesella!
Det kändes som en lite lyxigare kvällsfika. :)
Vi åt den tillsammans med vaniljkesella som passade mycket bra till. Vi brukar inte köpa kesella, men jag förstår inte varför för det är ju väldigt gott med just vaniljkesella till olika efterrätter!
Rabarberkompott med ingefära och kardemumma
500 g rabarber
1/4 citron, skalet
1-2 msk riven ingefära
1-2 tsk kardemumma
1½ dl strösocker
Skär rabarbern i 2 centimeter långa bitar.
Tillsätt ingefära, citronskal, kardemumma och socker. Koka ihop på svag värme 15 minuter. Låt kompotten svalna och ät gärna med vaniljkesella!
Det kändes som en lite lyxigare kvällsfika. :)
åh ljuvligt!
SvaraRadera