Följ min blogg med bloglovin

torsdag 27 juni 2013

Midsommar

Vi firade midsommaraftonen i stugan. Det blev "Små grodorna" runt midsommarstången på fäboden och sedan dukade vi upp en liten midsommarbuffé på bryggan!

 

Mamma hade bakat ett gott bröd med oliver och soltorkade tomater och på fäboden köpte vi mjukt tunnbröd.

En burk sill och ägg till de som ville ha. :)

 
 
Ljummen potatissallad med västerbottensost, kycklingspett, rökt fisk, grönsallad med fetaost...


...och chilimarinerat älgkött (av rullen!) som vi tillagade som en tjälaknul i ugnen först, skivade sedan köttet och slog en chilimarinad med hetta över.


 
Vi började med fläder och jordgubbar och avslutade med fläder och jordgubbar. Vi gjorde en slags havrebotten som vi fyllde med flädergrädde och dekorerade med jordgubbar! En enkel efterrätt att ta till när man har begränsat med utrymmen i kyl och frys.  
 
Dau ere sömmar igen!
 
Kalle Berglunds Dau ere sömmar igen
 
 


1 kommentar:

  1. Låter som ett trevligt sätt att fira midsommarafton på!

    SvaraRadera