Våra ungar älskar fisk, och har dom fångat den själv är den förstås ännu godare.
Igår letade jag fram några fileér av abborre som vi gjorde middag av.
Så här gjorde vi:
File av 4 st abborrar
ca 1dl Vetemjöl
1 vispat ägg
Ströbröd
Smör att steka i
Salt & Peppar
Sås:
3 dl gräddfil
1 knippe dill
2st vitlöksklyftor
Salt & Peppar
Vänd fileérna i vetemjöl, doppa dom i ägget och vänd dom i ströbröd.
Stek i smör på medelvärme, salta och peppra.
Rör ihop ingredienserna till såsen och pressa i vitlöksklyftorna.
Salta och peppra efter smak.
Servera med kokt potatis och färska tomater!
Billig skrytmiddag?? Ja, skrytet är att vi själv har fångat fisken, och odlat potatisen, tomaterna och dillen.
Och billigt vart det ju eftersom det enda som vi inte "odlat" var gräddfilen och vitlöksklyftorna.
12kr för 4 portioner...
//Mattias
Inte bara billigt, så in i baljan gott dessutom! Abborre är en av de godaste fiskarna.
SvaraRaderaJag tycker också att abborre är den godaste fisk som finns och då har jag ändå fri tillgång till fjällfisk närhelst jag vill.
SvaraRaderaAbborre är verkligen hur gott som helst! Alldeles för länge sen vi hade det till middag...
SvaraRadera