Jag har redan gjort flera olika marmelader, men när jag bläddrade i Hela Sveriges Husman och såg receptet på Mummamarmelad så kunde jag inte låta bli att göra en burk av den.
Mummamarmelad
1 äpple
1 tsk kardemummakärnor
3 dl röda vinbär
1/4 dl russin
1,25 dl vatten
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2,25 dl socker
Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar. Stöt kardemumman i en mortel. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp. Skumma av. Låt koka ca 20 minuter.
Fyll marmeladen i en väl rengjord burk.
Jag halverade satsen mot orginalet (därav de konstiga måtten) förutom när det gällde kardemumman och kanelen för det blir det sällan för mycket av tycker jag!
Funkar bra både till en bit ost och till mackan!
/Åsa
Kardemumma och äpple ihop är ju så gott, kan tänka mig att den här blev god!
SvaraRadera