Aktiviteten här på bloggen har ju inte varit den bästa på sistone, kök och älgjakt har tagit den mesta tiden.
Köket är fortfarande inte klart, men det går att använda det och det känns riktigt skönt!
Igår sken solen så fint när vi slutade jobbet så det blev en snabbmiddag och sedan gav vi oss iväg till lingonskogen hela familjen!
Det ska mest bli sylt av dem till gröten och filen, men även till lingonglögg.
Idag är det däremot riktigt ruskväder och mellan kakelfogningen och annat köksfixande så gjorde jag nyponsoppa ala Husmorsorna, Anette Rosvall och Emma Hamberg, till kvällsfika. Nästan lika enkelt som att vispa ihop den "vanliga" pulversoppan, men mycket godare och inte lika söt. Chili och kakao sätter lite lagom smak på den.
Receptet saxat direkt härifrån!
Nyponsoppa med chili och choklad
Ingredienser
6 dl kallt vatten
3-4 msk nyponskalmjöl (finns på hälsokosten!)
4-6 msk råsocker
1 msk potatismjöl
1 st apelsin (lite saft och skal)
1 tsk chili och chokladkrydda
En bra skvätt med citron
Blanda ner nyponmjölet i det kalla vattnet. Tjoffa i sockret också.
Låt soppan koka upp. Ja, den kan få koka i hela fem minuter.
Red av med potatismjölet. Smaka av. Det kan behövas mer socker.
Servera dem ljummen med lätt vispad grädde och lite buscotti som du kan köpa färdiga i vilken butik som helst.
/Åsa
/Åsa
Tack för det roliga receptet.
SvaraRadera