Följ min blogg med bloglovin

söndag 19 september 2010

Helgens middagar

Under hela köksrenoveringen har barnen varit väldgt förstående att det vissa kvällar knappt gått att få fram filen till kvällsfikat, att vi inte haft tid att göra något med dem, att vi yrat omkring utan att vetat var tallrikarna funnits vissa dagar och så vidare.

Alla har längtat efter att få laga mat "på riktigt".

I fredags var det Loves tur och då blev det inte helt otippat pizza.


Pizza Moreno från Per Morbergs kokbok.

Vi har numera "pizzafunktion" i den nya ugnen, men jag får nog återkomma till det eftersom vi inte ens la märke till att den var igång?

Igår åt vi helstekt innanlår av älg (så skönt att ha frysen full med älgkött igen!) som vi sedan skivade och brynte på. Till det gjorde vi ugnsrostade rotsaker och Mattias hemmagjorda bearnaisesås!

Idag var det Teas tur att sätta på sig kockmössan! Hon valde ur deras egna kokbok och det blev ungsstekt falukorv med äpple och till det serverades potatismos.När hon är tillbaka från fotbollsträningen så vankas det tydligen efterrätt också, det börjar på kladd och slutar med kaka. :)

Vet du inte vad du ska lägga din röst på ännu?
Kolla in det här - ännu är det två timmar kvar att rösta.

/Åsa

2 kommentarer:

 1. Visst är det bra och kul att ha med barnen i köket och matlagningen!
  Så gör vi här också.

  Pizza o falukorv är alltid gott (inte ihop kanske...)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så underbart när barnen bjuds in till att vara med i köket! Det är inte alla som får den chansen. Det är ju lyx för föräldrarna. Söt kock har ni dessutom :-)

  SvaraRadera