Igår invigde jag ugnen i nya köket!
Varje sommar brukar jag göra lavendelsocker, men bara en gång har jag bakat med det förut. Då blev det muffins med choklad och lavendel.
Choklad tillsammans med lavendel funkar väldigt bra ihop så jag körde på det säkra kortet även denna gång, men nu blev det lavendelskorpor.
Lavendelskorpor
100 g smör/margarin
100 g mandel
100 g mörk choklad
4 ägg
3 dl lavendelsocker
6 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Ugn: 175°
Smält smöret. Hacka mandeln grovt. Dela äggen och vispa äggvitorna till hårt skum.
Gulorna vispas med sockret innan mjöl, vaniljsocker och bakpulver blandas i. Vänd i vitan försiktigt och rör i det avsvalnade smöret.
Blanda i mandel och choklad.
Degen blev väldigt lös, men det gick bra att forma till längder direkt på plåten. Jag fick till 5 rullar.
Grädda i ca 15 min. Skär längderna i sneda bitar (2 cm) innan plåten ställs in i ugnen igen i ca 8-10 min. Låt de sedan torka i eftervärmen med ugnsluckan på glänt.
Skorporna blev väldigt goda, men med tok för lite lavendelsmak tycker jag. Nästa sommar hoppas jag få mängder med lavendelblommor att torka så jag kan ösa på lite.
/Åsa
Gratulerar. Hur tycker du det nya köket fungerar?
SvaraRaderaGott! Så skönt att äntligen kunna använda spisen, vet att man saknar den när den inte kan nyttjas! Och att sedan använda den till gotter som dessa är ju inte dumt...
SvaraRaderaNej, vi gillar inte heller gojibär, speciellt inte de torkade. Därför var den frysta mixen så bra.
Ha en härlig helg!
Jag är nog den enda människan som inte lyckas odla lavendel, varpå jag aldrig lagat eller bakat något med lavendel i. Låter så gott att göra det.
SvaraRadera