Vi har förut talat om att vi ofta gör Buffés testlagarrecept. Vissa gör vi flera gånger och Bulgogi är ett sådant som vi återkommer till för det är så himla gott!
Så här gör vi:
Bulgogi med currystekt ananas och moghrabiah
400 g bogstek av älg
250 g haricots verts
3 dl moghrabiah
1 b ananasskivor
curry
marinad:
2 vitlöksklyftor
3/4 dl japansk soja
1 msk sesamfrön
1/2-1 tsk sambal oelek
½ dl olivolja
nymalen svartpeppar
lite mango chutney
Strimla köttet och gör marinaden:
Skala och finhacka vitlöken. Blanda med soja, sesamfrön, sambal oelek, svartpeppar och olja i en plastpåse eller skål.
Lägg ner köttet i marinaden och låt det ligga medan riset kokar eller gärna längre tid.
Tillaga moghrabiah enligt anvisningen på förpackningen.
Pudra över curryn över ananasen och stek skivorna i olja ca 1 minut på varje sida. Lägg åt sidan.
Hetta upp 1 msk olja i en stek- eller wokpanna. Ta upp köttet från marinaden och stek ca 2 minuter. Tillsätt bönorna, rör om och låt dem puttra med någon minut tillsammans med resten av marinaden. Spä ev med vatten. Servera genast med pärlcouscous, currystekt ananas och mango chutney.
Det är snabblagat och mycket gott (barnen är lite tveksamma till couscousen).
Ursprungsreceptet som är med ris kommer härifrån!
Om jag inte är alldeles fel ute så är bulgogi en koriansk rätt och moghrabiah libanesiskt, men det är i alla fall en god blandning!
/Åsa
VI har oxå provat Moghrabiah och blev positivt överraskade, riktigt goda.
SvaraRaderaTycker absolut ni ska ge er på att göra Biff à la Rydberg, inte svårt alls. Vi har oxå funderat på att besöka Prinsen när vi ska till Stockholm nu i höst, är det något ni kan rekommendera? Kanske dyra? Men kanske väl värt priset?