Följ min blogg med bloglovin

torsdag 7 oktober 2010

Köttbullar med Harissa och soltorkade tomater

Igår gjorde vi köttbullar av älgfärs.

Jag har hört många som tycker att man bör blanda älgfärsen med fläskfärs för att inte köttbullarna ska bli så torra... jag håller inte alls med om det, godast blir det med bara älgfärs!

Gårdagens köttiga bullar hade vi även harissa och soltorkade tomater i, det gjorde att vi fick en väldigt fyllig och god smak på dom.  

Så här gjorde vi:

600 gr köttfärs
3 kokta potatisar
1 riven gul lök
8-10 hackade soltorkade tomater
1 tsk harissa
Salt & Peppar

Pressa potatisen i en bunke, tillsätt köttfärsen, löken, tomaterna och harissan.
Blanda till en smidig smet tillsätt lite salt och peppar!

Forma till ganska små köttbullar, bryn på köttbullarna i en stekpanna med smör.
När du brynt dom runt om kan du eftersteka dom i en ugnsform i 200 grader.

Servera med potatis och en sås eller med stuvade makaroner!

(Har du inte älgfärs kan du använda nötfärs istället!)

/Mattias


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar