Följ min blogg med bloglovin

onsdag 20 oktober 2010

Spagetti aglio, olio e peperoncino

I den nya kokboken fanns naturligtvis även Glenns egen favoritpasta - Spagetti aglio, olio e peperoncino.

Vi gjorde den häromdagen och vi vuxna hade en förhoppning om att få matlåda till nästa dag också, men trots att den var rätt stark av chilin så åt barnen "hur mycket som helst". Då gjorde det inte så mycket att det inte blev några rester...

Efter Pasta med vitlök och citron så är det här numera Loves favvopasta! Det är ju inte särskilt avancerade rätter någon av dem. :)




Spagetti med vitlök, olivolja och chilipeppar

spagetti
4 vitlöksklyftor
1 msk toskade chiliflakes
½ dl olivolja
2 msk persilja
riven parmesanost
salt & peppar

Koka pastan. Hetta upp en stekpanna, fräs vitlök och chiliflakes i oljan, blanda ner den kokta pestan. Avsluta med salt, peppar, persilja och den rivna parmesanosten.

 
/Åsa

4 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Oj, inga kamouflerade smaker i den pastarätten inte. Här kan man kosta på sig den allra bästa spaghettin, olivoljan och parmesanen.

    SvaraRadera
  3. Tack för tipset, blir perfekt på fredag kväll när vi kommer fram till torpet och vill ha något gott och snabblagat! Jag har en jättegod olivolja där om jag inte minns fel.....

    SvaraRadera
  4. Mums vad gott det lät, älskar pasta...de ingredienserna som är i låter som en härlig combo =)
    // Tina

    SvaraRadera