Följ min blogg med bloglovin

tisdag 27 september 2011

Kyckling med citron och rosmarin

Ännu en allt i ett-rätt!

Kombinationen citron och kyckling har vi testat i andra varianter tidigare och även denna med rosmarin var riktigt god och det var en enkel rätt som vi kommer att göra igen!


Kycklingfilé 4 pers
4 kvistar rosmarin
2 tsk timjan
3 msk smör, smält
1 citron
potatis
olja
salt och peppar

Lägg kycklingen i en ugnsform. Pensla bitarna med smält smör. Dela citronen och pressa saften över tillsammans med örterna. Salta och peppra.

Skala potatisen och dela i bitar. Lägg runt kycklingen, ringa olja över och salta.
Sätt in i ugnen i 200° tills kycklingen är genomstekt och potatisen mjuk.

Helgen bjöd på restaurangmat, älgjakt, trädgårderi, teaterbesök, bowling och lite annat och nu är det redan tisdag i en ny vecka.

/Åsa



3 kommentarer:

  1. Citron och rosmarin är alltid gott ihop. Särskilt till kyckling.

    SvaraRadera
  2. Så goda smaker, passar alldeles perfekt tillsammans.

    SvaraRadera
  3. Nu när du skriver om citron och kyckling kommer jag på att jag har ett recept någonstans som jag måste leta fram :)

    /www.matochliteannat.wordpress.com

    SvaraRadera