Följ min blogg med bloglovin

tisdag 4 september 2012

Vinbärsfrossa

Hönsen har plockat det mesta av våra vinbär i år, men som tur är så har vi gamla och höga buskar så bären längst upp har vi fått plocka själva. :)

Här kommer några av mina vinbärsfavoriter:
 
 
 
 
 
 
 
 
Och slutligen rödvinbärsgelé: 
 
 

 
 
Rödvinbärsgelé
 
1 dl vatten per liter röda vinbär
9 dl socker per liter avrunnen saft

Skölj bären, stjälkarna kan vara kvar. Koka bär och vatten tills bären saftat, ca 5-10 minuter. Sila och
mät upp.
Låt saften koka upp. Ta av från värmen och rör ner sockret, rör tills sockret lösts upp och koka upp på nytt tills det bubblar på hela ytan.
Ställ åt sidan 5 min. Ta bort hinnan som bildas.
Ös upp i små burkar.
 
 Går snabbt att rafsa av några klasar vinbär och koka gelé och gott till steken eller tjälaknulen!
 
 
 
 


2 kommentarer:

  1. Mummamarmeladen låter ju superspännande!

    SvaraRadera
  2. Vad härligt det är nu i skördetid! Har inga vinbär själv, men det kanske man skulle skaffa?!

    SvaraRadera