Följ min blogg med bloglovin

lördag 24 juli 2010

Festbröd

Igår var jag på Hannas möhippa. Vi började dagen med lunch utomhus. Alla bidrog med olika rätter och på min lott stod det bröd.




Jag gör nästan alltid foccacia, men eftersom jag har boken Sommar med Ernst hemma från biblioteket över sommaren så blev jag frestad att göra hans Festbröd.

(bild lånad från tv4)

Festbröd med ajvar och oliver 1 stort bröd

50 g jäst

0,5 l vatten

3 tsk honung

salt

3 msk olivolja

12 dl vetemjöl

5 msk ajvar relish

1 msk torkad rosmarin

1 dl svarta kärnfria oliver

225°

Lös jästen i vattnet, tillsätt honung, salt och olivolja. Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta ihop till en deg, knåda väl.

Kavla ut degen till en platta ca en halv centimeter tjock. Bred på ajvar, strö över rosmarin och hackade oliver. Rulla ihop degen. Vrid och tvinna rullen.

Låt jäsa 30 minuter under duk (degen ska vara ungefär dubbelt så stor).

Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.

Jag var lite stressad på morgonen när jag skulle baka så jag glömde rosmarinen... Jag tror även det hade varit gott med lite salt i fyllningen.

Jag tog massor av bilder, men ingenting på maten så jag lånade en bild från tv4.

/Åsa

5 kommentarer:

  1. Härligt, här kommer ni att få påhälsning från mig må ni tro.....
    Lägger genast till den på min blogglista!
    Må så gott!

    SvaraRadera
  2. Kanon bra ....Ska jag spara i favoriterna. Kram

    SvaraRadera
  3. Vilken "god" och ljuvlig blogg... den lägger jag bland mina favoriter!

    Kram till er båda.
    Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Mycket gott bröd, och mycket fint bröd!!

    SvaraRadera