(bild lånad från tv4)
Festbröd med ajvar och oliver 1 stort bröd
50 g jäst
0,5 l vatten
3 tsk honung
salt
3 msk olivolja
12 dl vetemjöl
5 msk ajvar relish
1 msk torkad rosmarin
1 dl svarta kärnfria oliver
225°
Lös jästen i vattnet, tillsätt honung, salt och olivolja. Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta ihop till en deg, knåda väl.
Kavla ut degen till en platta ca en halv centimeter tjock. Bred på ajvar, strö över rosmarin och hackade oliver. Rulla ihop degen. Vrid och tvinna rullen.
Låt jäsa 30 minuter under duk (degen ska vara ungefär dubbelt så stor).
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Jag var lite stressad på morgonen när jag skulle baka så jag glömde rosmarinen... Jag tror även det hade varit gott med lite salt i fyllningen.
Jag tog massor av bilder, men ingenting på maten så jag lånade en bild från tv4.
/Åsa
Det sparar jag!
SvaraRaderaHärligt, här kommer ni att få påhälsning från mig må ni tro.....
SvaraRaderaLägger genast till den på min blogglista!
Må så gott!
Kanon bra ....Ska jag spara i favoriterna. Kram
SvaraRaderaVilken "god" och ljuvlig blogg... den lägger jag bland mina favoriter!
SvaraRaderaKram till er båda.
Eva-Mari
Mycket gott bröd, och mycket fint bröd!!
SvaraRadera