Följ min blogg med bloglovin

fredag 30 juli 2010

Stekt snabbgravad lax

Jag älskar gravad lax, och tycker att det är otroligt gott att snabbgrava lax för att få den söt/salta smaken, här kommer en relativt snabblagad rätt som är klar när potatisen kokat!

Så här brukar jag göra: salta och sockra laxfilén med ungefär lika delar salt och socker, peppra låt sedan fisken vila under tiden du kokar potatisen.

När potatisen har 10 minuter kvar kan du börja att steka fisken i en ganska het panna, pressa över lite citron strax innan fisken är färdig.

Fisksås med stenbitsrom och västerbottenost: 2 dl gräddfil, 1 dl riven västerbottenost, stenbitsrom, rivet skal av en citron och lite persilja. Rör ihop ingridienserna och smaka eventuellt av med lite salt och peppar.

Servera med en god sallad och färskpotatis!

/M

1 kommentar:

  1. Det här inlägget kom perfekt i tid, sitter med papper och penna o laddar för en tur till ICA!
    Jag ser redan fram emot vad ni bjuder på i nästa inlägg....Trevlig helg!

    SvaraRadera