Följ min blogg med bloglovin

måndag 26 juli 2010

Italienska smaker

När vi var i Italien tidigare i somras så gjorde vi en fantastiskt god sallad som vi åt till det grillade köttet istället för till exempel potatis.




Vi har gjort den flera gånger sedan vi kom hem också och det smakar lika bra varje gång!

Panzanella Rustico som vi gjorde den
1 aubergine
1zucchini
2 paprikor
några kvistar färsk rosmarin
flingsalt
bröd (lantbröd funkar jättebra)
olivolja
svartpeppar
blandad sallad
1 ask körsbärstomater
2 avokador
persilja
olivolja och balsamvinäger till servering
Skär aubergine och zucchini i centimetertjocka skivor. Skär paprikorna i stora bitar. Lägg i ugnsform och blanda med olivolja, salt & peppar och finhackad rosmarin.
In i ugnen, ca 220°, och låt de bli rejält mjuka och få en hel färg (hm, jag kommer inte ihåg hur länge vi har haft dem inne).
Skär eller bryt brödet i bitar och stek i vitlök, olja och salt.
Riv salladen i bitar, dela tomaterna i halvor och skär avokadon i bitar.
Blanda samtliga ingredienser i en stor skål och servera.
Så gott!
Mattias är tveksam om man kan ha en kategori som heter till exempel Italienskt (många recept med mat från andra länder är ju väldigt försvenskade), men det här är ju faktiskt tillagat i det landet!
/Åsa

2 kommentarer:

  1. Mums! Vi brukar göra nått liknande men vi har missat avokadon, tack för tipset....
    Klart ni ska ha en italiensk kategori, inspirationen kommer ju därifrån:)
    Må så gott!

    SvaraRadera
  2. Den där måste jag testa!!

    SvaraRadera