Följ min blogg med bloglovin

torsdag 22 juli 2010

Primörer med hollandaise


Den här tiden på året, när nypotatisen och andra primörer är lätt att få tag på, brukar vi koka grönsakerna och göra en hollandaisesås till, snabbt enkelt och gott!

Koka nypotatis i saltat vatten, när det är ca 5 minuter kvar av koktiden lägger du i delad knipplök och sparris så det får koka med sista tiden. Under tiden i en annan kastrull kokar du färska rödbetor. Du kan även ta med andra grönsaker som morötter, broccoli etc.

Under tiden som grönsakerna kokar gör du hollandaisesåsen.

Smält 250 gram smör
Vispa ihop 4 äggulor i en bunke med 2 msk vitt vin samt några droppar vinäger.
Häll ganska varmt smör i en tunn stråle över äggblandningen samtidigt som du vispar noga.
Smaka av med salt och peppar

Servera primörerna med såsen, färsk persilja samt hyvlad parmesanost.

/M

1 kommentar:

  1. Mmm, vad gott!! Vad kul att ni har startat en matblogg! :D

    SvaraRadera