Följ min blogg med bloglovin

söndag 19 september 2010

Inlagd squash

Växthuset är rensat på squash sedan flera veckor tillbaka och vi fick en hyfsat stor skörd i år.

En inläggning blev det av de sista som skördades och förutom att det var plättlätt att göra det så är det väldigt gott också!


Inlagd Squash

2 st squash
1 liten gul lök
2 dl ättika
4 dl strösocker
6 dl vatten
2 tsk gula senapsfrön

Halvera squashen och skär i skivor. Skär löken i tunna klyftor.

Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i senapsfrön och dra kastrullen från värmen. Låt lagen kallna.

Varva squash och lök i en burka och häll lagen över.



Den här är ganska neutral i smaken. Nästa sommar ska jag göra en med röd chili också, jag kan tänka mig att det blir gott med lite extra bett i.

Det skulle också varit fint med gul och grön squash varvat.

/Åsa

2 kommentarer:

  1. Hej! Va kul med ett nytt squashrecept. Man får ju oftast så mycket av dom. Jag brukar göra Chicagoblandning av mina. Det är supergott!
    Nu ska jag titta vidare i din blogg.
    Ha det gott! Kram Åsa.

    SvaraRadera
  2. Inlagd squash brukar mina föräldrar göra. Det är så gott till vinterns grytor och stekar.

    SvaraRadera