Tipsar om en riktigt god kycklingrätt, med smak av ingefära och lime, som är lättlagad och går utmärkt att förbereda.
Het ingefärskyckling
6 pers:
6 kycklingfiléer (eller lagom mängd för 6 personer)
1 msk smör
1 msk olja
salt och peppar
250 g scharlottenlök
2 1/2 msk färsk finhackad el riven ingefära
2 skalade och hackade vitlöksklyftor
1 urkärnad, finhackad röd spansk peppar
Sås:
1 hönsbuljongtärning
1 dl vatten
3 dl vispgrädde el matlagningsgrädde
0,75 dl sweet chilisås, thailändsk
0,75 dl chilisås av ketchuptyp
skal + saft av 1 lime, ca 2 1/2 msk
salt och peppar
Till gratinering:
1-1 1/2 dl färsk riven parmesanost
Sätt ugnen på 225 grader. Bryn kycklingfiléerna i 1/2 msk smör och 1/2 msk olja i en stekpanna. Salta och peppra och lägg filéerna i en form.
Skala och klyfta scharlottenlökarna och bryn dem i resten av smöret och oljan på medelstark värme. Tillsätt ingefära, vitlök och spansk peppar, stek ytterligare någon minut. Fördela blandningen över kycklingfiléerna.
Lös upp buljongtärningen i vattnet. Tillsätt grädde, sweet chili, chilisås, limesaft och skal samt salt och peppar. Låt koka ihop några minuter. Häll såsen i formen och gratinera i mitten av ugnen i ca 15 min. Strö över parmesanosten och gratinera ytterligare 5 minuter tills rätten fått fin färg. Servera med ris och en fräsch grönsallad.
Rätten går utmärkt att förbereda och sedan ställa in i ugnen när det är dags att äta.
Den här heta kycklingrätten känner jag att jag skulle gilla. Sött och surt ger verkligen en kick.
SvaraRadera