Följ min blogg med bloglovin

onsdag 13 oktober 2010

Het ingefärskyckling

Tipsar om en riktigt god kycklingrätt, med smak av ingefära och lime, som är lättlagad och går utmärkt att förbereda.



Het ingefärskyckling


6 pers:

6 kycklingfiléer (eller lagom mängd för 6 personer)
1 msk smör

1 msk olja

salt och peppar

250 g scharlottenlök

2 1/2 msk färsk finhackad el riven ingefära

2 skalade och hackade vitlöksklyftor

1 urkärnad, finhackad röd spansk peppar

Sås:

1 hönsbuljongtärning

1 dl vatten

3 dl vispgrädde el matlagningsgrädde

0,75 dl sweet chilisås, thailändsk

0,75 dl chilisås av ketchuptyp

skal + saft av 1 lime, ca 2 1/2 msk

salt och peppar
Till gratinering:

1-1 1/2 dl färsk riven parmesanost



Sätt ugnen på 225 grader. Bryn kycklingfiléerna i 1/2 msk smör och 1/2 msk olja i en stekpanna. Salta och peppra och lägg filéerna i en form.

Skala och klyfta scharlottenlökarna och bryn dem i resten av smöret och oljan på medelstark värme. Tillsätt ingefära, vitlök och spansk peppar, stek ytterligare någon minut. Fördela blandningen över kycklingfiléerna.

Lös upp buljongtärningen i vattnet. Tillsätt grädde, sweet chili, chilisås, limesaft och skal samt salt och peppar. Låt koka ihop några minuter. Häll såsen i formen och gratinera i mitten av ugnen i ca 15 min. Strö över parmesanosten och gratinera ytterligare 5 minuter tills rätten fått fin färg. Servera med ris och en fräsch grönsallad.



Rätten går utmärkt att förbereda och sedan ställa in i ugnen när det är dags att äta.

1 kommentar:

  1. Den här heta kycklingrätten känner jag att jag skulle gilla. Sött och surt ger verkligen en kick.

    SvaraRadera