Följ min blogg med bloglovin

torsdag 3 februari 2011

Räkmacka

Sommaren 2009 var vi till Gotland på semester, den semestern var helt underbar och vi planerar att åka dit i sommar igen!  En av våra utflykter var till Lergrav Fisk & Café där vi köpte helt underbara rökta räkor som vi gjorde supergoda räkmackor av.

Även nu, snart 2 år efteråt kan vi känna sug efter en sådan räkmacka, men har man inte rökta räkor får man göra det näst bästa och marinera räkorna i Lime och Chili, med hemgjord majonäs är inte det heller helt fel.



Räkmacka med lime och chilimarinerade räkor.

För 2 stora mackor:


500 gr oskalade räkor
1 lime
1 röd chili
1 avokado
1 tomat
sallad
3 kokta ägg
Majonäs
Dill
flingsalt
Lämpligt bröd 2 stora skivor

Skala räkorna, pressa limen över räkorna och tillsätt den hackade chilin, rör om och tillsätt eventuellt lite flingsalt. låt räkorna dra medans du kokar äggen.
Smöra brödet, lägg på ett salladsblad, skivat ägg och majonäs. Lägg sedan på räkorna, skivad tomat samt skivad avokado, dekorera med en fin dillkvist.

Må gott!

/Mattias

1 kommentar:

  1. Sv: Vad roligt att de tyckt om gröten! =)
    Ja, rökta räkor är verkligen sommar. Man börjar faktiskt att längta lite nu!

    SvaraRadera