Följ min blogg med bloglovin

tisdag 1 februari 2011

Toskansk Kyckling

I söndags gjorde vi kyckling i ugnen som vi marinerat med citron, vitlök och rosmarin.



Toskansk Kyckling

kycklingfiléer i bitar

4 vitlöksklyftor
3 citroner
8 kvistar grovt hackad rosmarin
½ dl olja
salt och peppar

Skala och skiva vitlöken, pressa ut saften ur en citron och skiva de andra två. Blanda saft och citronskivor med kycklingbitarna. Vänd ner vitlök, rosmarin, olja, salt och peppar. Låt marinera i minst tre timmar.

Stek kycklingen i långpanna i 200° i ca 40 minuter.


Vi gjorde klyftpotatis i ugnen som vi åt till och så rörde Mattias ihop en sås på gräddfil, vitlök, soltorkade tomater och pesto.
Såsen blev så himla supergod!

Typiskt italienskt för mig är egentligen att man låter de enkla smakerna, citron och rosmarin i det här fallet, får göra jobbet och att man inte behöver något annat till än en enkel sallad.

...och så kanske en liten klick sås till, bara för att den var så god!

Receptinspirationen kommer från AoM.

/Åsa

1 kommentar:

  1. WE LIKE!!! Det blir ju hur gott som helst med citroner i ugnen och vitlök och rosmarin oh...

    SvaraRadera