Följ min blogg med bloglovin

tisdag 8 februari 2011

Morots- och honungsbröd

Hos Mor-Mia hittade jag ett bra matbrödsrecept!

Det är enkelt att baka och brödet blev väldigt saftigt och gott!

Morots- och honungsbröd

5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 dl rapsolja
2-3 stora finrivna morötter
1 tsk salt
2 rejäla matskedar honung
7 dl vetemjöl + lite extra till utbakningen
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
några matskedar hela linfrön

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken tilll 37 grader och blanda med jästen.
Tillsätt därefter olja, morötter, honung och salt.
Tillsätt sedan mjölet och arbeta ihop till en kladdig deg.

Låt jäsa i ca 30 minuter.

Häll ut den jästa degen på bakplåtsklädd plåt. Mjöla fingrarna och tryck ut degen till en rektangel. Skär försiktigt i rutor och nagga sedan med en gaffel.

Låt jäsa i ytterligare 30 minuter och grädda därefter i ugnen i ca 15-20 min på 200°

/Åsa

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Oj, här har det rasslat in en mängd goda recept med underbara bilder! Smaklökarna kittlas rejält här idag ;)
    Är du /ni kockar?

    Jag gillar att bak bröd och ditt bröd måste prövas!
    Tack för inspirationen!
    Kram /Bea

    SvaraRadera
  2. Det är ju så himla gott med hembakt bröd! Jag är dålig på att baka bröd och varje gång jag väl gör det undrar jag varför det inte blir oftare. Det här verkar vara ett gott recept. Skall provas! :-)

    SvaraRadera