Vi försöker planera in soppa en gång i veckan, tyvärr är det lätt att fastna på några soppor, så variationen blir inte så stor. Den här spenatsoppan hittade vi i Allt om Mat, soppan är god (påminner om nässelsoppa) och skink och pestorullarna var pricken över i!
Så här gjorde vi: (6port)
400 gr styckfryst bladspenat
4 msk smör
1,3 liter vatten
3 buljongtärningar
5 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 msk citronsaft
Salt & Peppar
Pestorullar:
Mjukt tunnbröd
Philadelphiaost
Pesto
Skinka
Fräs spenaten i smör i en kastrull. Häll över vatten och smula ner buljongtärningar. Koka upp under omrörning.
Mixa soppan med mixerstav. Blanda mjöl och grädde och häll det i soppan. Koka upp under omrörning och låt soppan sjuda 5 min. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Bred ost och pesto på brödet. Lägg på skinkan och rulla ihop hårt. Skär i bitar. Servera soppan med skinkrullarna.
Mixa soppan med mixerstav. Blanda mjöl och grädde och häll det i soppan. Koka upp under omrörning och låt soppan sjuda 5 min. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Bred ost och pesto på brödet. Lägg på skinkan och rulla ihop hårt. Skär i bitar. Servera soppan med skinkrullarna.
Trevlig helg!
/Mattias
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar