Igår var familjens grabbar ute på roligheter så Tea och jag fick klara oss själva. Bakning stod på agendan och Magdalena frestade oss med ett recept (plus massa andra kladdkakor) på Polly-Kladdkaka hos MATBLOGGEN.
Tea bakade och jag assisterade med att läsa receptet och plocka fram och bort.
Pollykladdkaka
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 gram smält smör
Valfri mängd Polly
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen.
Rör ihop ägg och socker.
Smält smöret och låt det svalna.
Smält smöret och låt det svalna.
Rör i hop alla torra ingredienser , och rör ner i äggsmeten vartannat med smöret.
Klicka ut smeten i formen och smeta ut så att det blir ett jämnt lager, tryck sedan ner valfri mängd Polly i kakan och grädda i ca 15- 20 minuter.
När kakan var klar stökade vi på med lite annat och gjorde vår fantastiska middag bestående av makaroner och falukorv till Tea och makaroner och tomatpesto till mig. Efter middagen dukade Tea fram skedar och assietter och ställde fram kakan.
Den smakade godis! Men var mycket godare idag när vi fikade upp resterna!
Trevlig helg!
När kakan var klar stökade vi på med lite annat och gjorde vår fantastiska middag bestående av makaroner och falukorv till Tea och makaroner och tomatpesto till mig. Efter middagen dukade Tea fram skedar och assietter och ställde fram kakan.
Den smakade godis! Men var mycket godare idag när vi fikade upp resterna!
Trevlig helg!
/Åsa
Älskar polly så låter som en magisk kaka!
SvaraRaderadet ser ju helt fantastiskt ut! jag älskar också polly så det här lär jag testa.
SvaraRadera