Följ min blogg med bloglovin

måndag 1 augusti 2011

Grillad röding med fänkål

Grillad fisk är inte fel, det är enkelt att göra och blir oftast väldigt gott.
Oftast när vi grillar fisk, grillar vi laxfilé i portionsbitar, men har man en hel fisk är det ju så mycket enklare att få den att hålla ihop!



Så här gjorde vi:

En stor röding.
Citron
Dill
Salt
Peppar
Fänkål
Potatis

Skölj ur fisken, salta och peppra den invändigt.
Skiva citronen och fyll fisken med skivorna och rikligt med dill.
Salta och peppra utsidan av fisken.

Grilla fisken på båda sidor tills ryggfenan lossnar lätt.


Skiva fänkålen på längden, pensla med olivolja, salta och peppra.
Grilla tills fänkålen mjuknar (några minuter på varje sida)

Koka potatis, slunga potatisen i olivolja, salta och peppra. Blanda i vitlök eller någon favoritkrydda.
Grilla potatisen runt om.

Servera med en god Aioli och en sallad.

Ha en fortsatt trevlig sommar!

/Mattias

3 kommentarer:

  1. Så, då har vi uppdaterat oss hos er också. Alltid lika spännande att kolla runt och se vad som har hänt hos favoritbloggarna när man varit borta ett tag.
    Ha en fortsatt bra sommar!

    SvaraRadera
  2. Ja, jag skulle köpa lax och äta åtminstone en gång i veckan om den inte var så dyr. Synd - för det är så gott och lätt att laga till lax.

    SvaraRadera
  3. PS: Röding å andra sidan den har vi helt gratis.

    SvaraRadera