Följ min blogg med bloglovin

torsdag 1 september 2011

Rönnbärsgelé

Ibland gör jag rödvinbärsgelé, men jag har aldrig tidigare gjort på rönnbär. Det här receptet är med äpplen och lät godare än med bara rönnbär.

Egentligen ska rönnbären vara frostnupna för bästa smak, men det tog jag mig inte tid till.



Rönnbärsgelé med äpple 1-2 burkar

350 g rönnbär
3 små äpplen
4 dl vatten
4½ dl socker per halvliter saft

Skölj bären väl och skär äpplen i bitar. Koka upp med vatten och låt koka i ca 20 minuter.
Sila i duk.
Mät upp saften och häll den i grytan. Låt den koka 3-5 minuter utan lock och rör sedan ner sockret, lite i taget. Rör ordentligt så att sockret löser sig och låt saften koka sakta utan lock och omrörning

Låt den stå 5 minuter och ta sedan bort ev skum med en hålslev. Ta också bort den tunna hinna som bildats på ytan. Ös upp på varma burkar Låt kallna.




Jag har inte smakat den än, men det kommer säkert att passa utmärkt till älgsteken!

/Åsa

2 kommentarer:

  1. Oj vilken inspiration jag fick nu att göra gelé och rönnbär finns det fulla träden på vår gård. Säkert!! att de funkar till älgkött de är supergott!!...=)

    SvaraRadera
  2. har du smakat det än va det gott

    SvaraRadera