Följ min blogg med bloglovin

fredag 7 september 2012

Kräfttoast

Bubblorna vi bloggade om för ett tag sedan drack vi till en förrätt med kräftor.
 
Man kan ju tro att fotografen hade druckit för många välkomstdrinkar då ett enda kameraklick gjordes och då kom inte ens kräftan med...

Nåja, det spelar inte så stor roll för det blev en supergod kräftröra även om bilden inte gör den rättvisa.

 
 
Kräfttoast
 
cirka 300 g kräftstjärtar
½ dl crème fraiche
100 g pepparrotsost
½ tsk stött kummin
rivet citronskal
1 knippe gräslök
salt och peppar
4 skivor vitt surdegsbröd
smör
80 g röd rom
 
Lägg hälften av kräftstjärtarna åt sidan och skär resten i bitar. Blanda ut crème fraiche med pepparrotsost, kummin, rivet citronskal, peppar och strimlad gräslök.
Stek brödskivorna i smör på båda sidor.
Fördela kräftröran ovanpå och toppa med de sparade kräftstjärtarna, röd rom och extra gräslök.
 
 
Receptet är Mia Gahnes.

Gillar man pepparrot som vi gör kan man ju gärna tillsätta lite färsk pepparrot också!


Trevlig helg!
 
 


2 kommentarer:

  1. Wow, vilket god förrätt eller varmrätt eller kanske tom efterrätt. Gott ser det ut i alla fall.

    Kram Malin

    Vilka vackra bilder från fjället, storslaget!

    SvaraRadera
  2. Låter som det passar väldigt got till bubbel!

    SvaraRadera