Följ min blogg med bloglovin

måndag 11 april 2011

Ost- och olivtapas

I lördags serverade vi även en god blandning med ost, grillad paprika och oliver. Det blev väldigt fräsch smak av citronmarinaden och det här kommer vi att servera på påskbordet också!

Det andra smårätterna vi serverade samtidigt:

Skrynkliga potatisar med aioli

Vitlöksbröd

Heta tigerräkor

Tapas-champinjoner

Grillad parika med örtost

Guacamole och nachos

Crostini med het avokado- och tomatsalsa (som Åsas syrra gjorde enligt hemligt recept)
Melon

Ett passande vin till smårätter fick vi tips om på bolaget, vinet är amerikanskt och heter SomeZin.
Det är ett ganska smakrikt rött vin som vi tyckte passade väldigt bra!


Ost- och olivtapas

grillad paprika + oljan (nästan en hel burk)
1 st gul paprika, grillad
250 g herrgårdsost
250 g ost (vi använde västerbottensost, men de andra smakerna tog över så man behöver inte "offra" sin vb-ost utan kan ta en annan smakrik ost istället)
1 dl soltorkade tomater i olja
2 dl blandade oliver
0,5 dl kallpressad rapsolja
2 st citroner, skal och 2 msk juice
1 tsk honung
1 nypa salt
2 msk rosmarin och timjan, grovt hackad

Skär osten i tärningar eller bryt den i mindre bitar.


Blanda olja från paprikorna med rapsolja, strimlat citronskal, juice och honung. Smaka av med salt och tillsätt örterna.

Lägg paprika, ost, tomater och oliver i en eller flera skålar och slå marinaden över. Låt mogna ett par timmar innan servering eller gärna över natten.

Serveras rumstempererat till en bit bröd eller som det är.

Idén fick vi från AoM.

/Åsa & Mattias

4 kommentarer:

  1. Jisses, så många goda tapas!

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig buffé alltså, snålvattnet rinner!
    Mums!....

    SvaraRadera
  3. Åh jag älskar plockmat och den här med grillad paprika och ost låter ju helt vansinnigt god! Receptet sparas för framtida bruk :-)

    SvaraRadera
  4. Oj, så gott det där måste vara!

    SvaraRadera