Får jag fresta med en god efterrätt så här inför helgen?
Hallon- och lakritsparfait
300 g hallon
5 dl vispgrädde
5 st äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g maränger, grovt krossade
4 krossade turkisk peppar
Passera hallonen genom en finmaskig sil.
Vispa grädden. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum. Blanda ner hallonpurén. Vänd ner grädden och marängerna i smeten. Spara några till garnering.
Häll glassmeten i en 2-liters form eller portionsformar. Varva med lakrits och strö det sista på det översta lagret. Ställ formen minst 5 timmar i frysen.
Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 min före servering. Garnera med krossade maränger.
Receptet är från AoM.
Jag var osäker på om alla som skulle äta efterrätten gillade lakrits, men jag hade kunnat ha på lite mera med turkisk peppar, för den var ganska tam.
Receptet var för åtta och jag gjorde ca tio-elva småskålar, så jag kanske var lite snål med mina portioner.
/Åsa
En frusen dessert med smakav hallon och lakrits kan inte bli annat än gott!
SvaraRaderaJa tack. Hallon och lakrits, mums!
SvaraRaderaOj, så gott!! Ska testas!!
SvaraRaderaKlart du får fresta oss, mer än gärna. Låter härligt gott!
SvaraRaderalåter underbart! jag har precis lärt mig att tycka om lakrits, så jag tar tacksamt emot alla lakrits-recept :=)
SvaraRaderaLåter mums. Det vill jag testa. Hallon och lakrits. En slående kombination!
SvaraRadera