Följ min blogg med bloglovin

torsdag 21 april 2011

Mintchokladtårta

Äntligen helg igen och dessutom långhelg! Det är lite konstigt med påsk så här sent, men jag hoppas på solsken och en massa roligheter även om snön redan är borta!

Påsk är väldigt förknippat med god mat och jag gissar på att det kommer att bli så även i år.
Tea önskade kyckling till middag idag och vi gjorde en riktigt god och fräsch kycklingrätt med citron- och balsamicosås!

Till efterrätt idag blir det en mintchokladtårta som är superdupergod! Dagen till ära påskpyntad...



Mintchokladtårta

200 g mörk choklad
200 g margarin eller smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl. 180 g

Glasyr
25 g margarin eller smör
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight

Sätt ugnen på 175°.

Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter med matfett eller lägg i ett bakplåtspapper.
Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet. Rör om då och då. Låt svalna.

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.

Blanda matfett, grädde och after eight i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
Bred glasyren jämnt över kakan. Ställ kallt gärna till dagen efter.

Servera med vispad grädde.



1 kommentar:

  1. Kycklingmiddagen låter som något vi hade gillat, ja tårtan oxå förstås:)

    Glad påsk på er!

    SvaraRadera