Äntligen fredag, äntligen helg!
Här kommer en rätt som jag verkligen vill rekomendera.
Basilikabiff.
Det tar ett tag att göra denna rätt, men det är helt klart värt det!
Grundreceptet är från ICA men vi gjorde så här:
Ingridienser:
1 kg Utskuren biff av älg (eller nöt)
1 dl solrosfrön
Flingsalt
Peppar
2 dl pesto
1dl riven parmesanost
1 kruka färsk basilika
Olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 125°C. Stek köttet i mitten av ugnen tills inner-temperaturen är ca 60°C.
Låt köttet vila i folie ca 15 minuter.
Rosta solrosfröna i en torr, het stekpanna tills de får färg.
Skär köttet i tunna skivor och lägg ut det på ett stort fat. Salta och peppra.
Späd eventuellt peston med lite olivolja, så den blir lösare, ringla sedan peston över köttet, strö över fröna, basilikabladen och riv ca 1dl parmesanost över köttet.
Servera med en sallad och ugnsrostade grönsaker.
Önskar Er en Trevlig helg!
/Mattias
Vilken fredagsmiddag! Och med älg dessutom... Min man har inte hunnit jaga så mycket sedan vi började renovera huset, så numera är vilt lyx hemma hos oss.
SvaraRaderaÄlg och pesto i kombination är inget man skulle kommit på själv känns det som! Men det såg jättegott ut!
SvaraRadera