En stor anledning till att vi överhuvudtaget började matblogga var för att inspirera oss själva till att variera vardagsmaten.
När det är stiltje bland idéerna så är det vissa saker som ständigt återkommer, till exempel blomkålspasta, ajvarbiffar (återkommer till dom en annan gång) och lasagne.
Lasagne kan man ju variera jättemycket, men vi gör alltid samma och idag var det dags igen!
Lasagne
9 lasagneplattor
2-3 purjolökar, tunt skivade
1 fp krossade tomater
2 msk tomatpuré
1-2 msk buljong
2-2½ dl grädde
pizzakrydda
salt, peppar
500 g keso
ost
Fräs purjolöken i lite smör. Tillsätt tomatkrosset, tomatpurén, buljongen och pizzakryddan. Hetta upp och slå på grädden. Salta och peppra efter smak.
Varva med såsen, lasagneplattorna och keson i en form. Börja och avsluta med såsen. Toppa med ost.
225° i 25 minuter.
Idag åt vi en sallad på avokado, tomater (egna från växthuset!) och sallad (från trädgårdslandet!).
/Åsa
Vad spännande med Keso i lasagnen, det har vi aldrig smakat.
SvaraRadera