Följ min blogg med bloglovin

onsdag 4 augusti 2010

Grillsmör


I sommar har man kunnat läsa "överallt" att grillsmöret gör comeback.

Vi gör inte det särskilt ofta, men ibland när vi grillar majskolvar brukar vi blanda till ett vitlökssmör.


I lokaltidningen hittade jag en av dessa artiklar och när vi skulle äta grillad citron- och rosmarinnmarinerad kyckling (jättegod!) så gjorde jag ett av de grillsmören till.

Bilden har jag lånat från artikeln om smöret.

Grillsmör med rosmarin, rostad vitlök och citron

3-4 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

100 g smör

1 msk hackad rosmarin

1 citron

flingsalt

Skala och hacka vitlöken. Hetta upp olivolja i en kastrull, tillsätt vitlöken och rosta tills den börjar få lite färg.

Blanda vitlöken med smöret och rosmarin. Riv över skalet från en citron och pressa i lite saft. Smaka av med salt.

Ställ in i kylen och låt den stelna något.


Det fanns flera andra smaksättningar också, bland annat med chipotle, kanel och lime som låter spännande. Se här.

Receptet på den supergoda kycklingen finns i senaste Buffé.

/Åsa

1 kommentar:

  1. Sv: Tack! Har "lite" ont i vissa delar av kroppen i dag så det känns att man varit igång, ganska skönt faktiskt!
    Vi har massor av rosmarin i köksfönstret så detta receptet snor vi.

    SvaraRadera