I sommar har man kunnat läsa "överallt" att grillsmöret gör comeback.
Vi gör inte det särskilt ofta, men ibland när vi grillar majskolvar brukar vi blanda till ett vitlökssmör.
I lokaltidningen hittade jag en av dessa artiklar och när vi skulle äta grillad citron- och rosmarinnmarinerad kyckling (jättegod!) så gjorde jag ett av de grillsmören till.
Bilden har jag lånat från artikeln om smöret.
Grillsmör med rosmarin, rostad vitlök och citron
3-4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
100 g smör
1 msk hackad rosmarin
1 citron
flingsalt
Skala och hacka vitlöken. Hetta upp olivolja i en kastrull, tillsätt vitlöken och rosta tills den börjar få lite färg.
Blanda vitlöken med smöret och rosmarin. Riv över skalet från en citron och pressa i lite saft. Smaka av med salt.
Ställ in i kylen och låt den stelna något.
Det fanns flera andra smaksättningar också, bland annat med chipotle, kanel och lime som låter spännande. Se här.
Receptet på den supergoda kycklingen finns i senaste Buffé.
/Åsa
Sv: Tack! Har "lite" ont i vissa delar av kroppen i dag så det känns att man varit igång, ganska skönt faktiskt!
SvaraRaderaVi har massor av rosmarin i köksfönstret så detta receptet snor vi.