Följ min blogg med bloglovin

fredag 27 augusti 2010

Cornflakeslax


Igår gjorde vi fiskpinnar av lax som vi panerade i Cornflakes och västerbottensost.
Jättegott tyckte hela familjen! 
Så här gjorde vi:

Cornflakes- och Västerbottensostpanerade Laxpinnar

Laxfilé
2 dl cormflakes
100 g riven västerbottensost
1 dl vetemjöl
1 ägg
salt och peppar
matolja

Krossa cornflakes och blanda med riven ost.
Häll mjöl på en tallrik. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa lätt. Skär laxen i lämplig fiskpinnestorlek, krydda med salt och peppar. Panera laxpinnarna runt om, först i mjöl, sedan i ägg och sist i cornflakes- och ostblandningen.
Stek fiskpinnarna gyllenbruna i ganska rikligt med matolja.
Servera med potatismos och en yoghurt med olika färska örter.


Receptet är från Allt om Mat

/Mattias

3 kommentarer:

  1. Jättegott! Det tycker vi också.
    Det ger verkligen att förträffligt resultat att panera fisk (eller kyckling) med krossade corn flakes.

    SvaraRadera
  2. Jag har sett kycklingrecept med panering av krossade corn flakes, kan tänka mig att det blir krispigt. Gott med västerbottenost i dessutom.

    SvaraRadera
  3. Det låter ju hur gott som helst, speciellt för västerbottenostälskare som vi! Vi brukar göra en kyckling som paneras i cornflakes och den är riktigt smarrig.

    SvaraRadera