Pasta i alla former funkar bra hos oss. Hela familjen gillar det, ofta går det snabbt att tillaga och går ofta att variera i oändlighet.
Dagens middag inspirerades av det här receptet som jag hittade tidigare idag på den fina bloggen Who cut the cheese?
Idag blev det tagliatelle som vi, när den hade två minuter kvar av koktiden, slog av vattnet ifrån, hällde på lite vitt vin, 1-2 dl grädde och ca hälften av gremolatan. Vätskan fick koka in innan vi serverade det tillsammans med kallrökt skinka, gremolata och parmesanost.
Gremolata
persilja, 2 rejäla nävar
citronskal från 1 citron + liiite citronsaft
3 vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja
salt
Hacka persilja och vitlök.
Riv citronskalet och blanda alltsammans med olivolja och citronsaften. Smaka av med salt.
Gremolata är också väldigt gott till lax och ris.
/Åsa
Mmmmm nu blev jag sugen på en mustig Osso Bucco med massor av gremolata:))) och en krämig risotto till.....
SvaraRaderaVi gjorde er snabbgravade lax i lördags, succé!!!!
Må så gott!
Oj så gott! Gremolata är också så gott att smaksätt färsbiffar med och servera med tomatsås.
SvaraRaderaHaha.. va kul :) Då är det dags att bokmärka denna blogg med så fantastiskt bra smak ;)
SvaraRaderaVilket bra tips med pastakokningen, det ska vi ta och prova minsann!
SvaraRaderaKollade på vårt bibliotek efter Ernst sommarbok men den var utlånad, typiskt men snart ska den vara i våra händer...
Mmm, gremolata är så gott. Tack för din kommentar i min blogg.
SvaraRaderaHa en toppenfin dag...nu kikar jag vidare i din fina blogg.