Följ min blogg med bloglovin

fredag 29 april 2011

Hallon- och lakritsparfait

Får jag fresta med en god efterrätt så här inför helgen?



Hallon- och lakritsparfait

300 g hallon
5 dl vispgrädde
5 st äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g maränger, grovt krossade
4 krossade turkisk peppar

Passera hallonen genom en finmaskig sil.

Vispa grädden. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum. Blanda ner hallonpurén. Vänd ner grädden och marängerna i smeten. Spara några till garnering.

Häll glassmeten i en 2-liters form eller portionsformar. Varva med lakrits och strö det sista på det översta lagret. Ställ formen minst 5 timmar i frysen.

Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 min före servering. Garnera med krossade maränger.

Receptet är från AoM.

Jag var osäker på om alla som skulle äta efterrätten gillade lakrits, men jag hade kunnat ha på lite mera med turkisk peppar, för den var ganska tam.

Receptet var för åtta och jag gjorde ca tio-elva småskålar, så jag kanske var lite snål med mina portioner.

/Åsa

6 kommentarer:

  1. En frusen dessert med smakav hallon och lakrits kan inte bli annat än gott!

    SvaraRadera
  2. Ja tack. Hallon och lakrits, mums!

    SvaraRadera
  3. Klart du får fresta oss, mer än gärna. Låter härligt gott!

    SvaraRadera
  4. låter underbart! jag har precis lärt mig att tycka om lakrits, så jag tar tacksamt emot alla lakrits-recept :=)

    SvaraRadera
  5. Låter mums. Det vill jag testa. Hallon och lakrits. En slående kombination!

    SvaraRadera